mahigrmez1

ماهی قرمز نیز می‌تواند همانند سایر موجودات، بیماری‌زا شود که مهم‌ترین آنها بیماری‌های گوارشی و زخم‌های پوستی هستند.

به گزارش راه اترک به نقل از فارس، عارف عالی‌نسب در اردبیل اظهار کرد: کارشناسان دامپزشکی طی نظارت‌های ادواری که از مراکز تهیه، تکثیر و پرورش ماهیان به‌عمل می‌‌آورند ضمن نمونه‌برداری از آب ‌و ماهی موارد بیماری‌های ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی را که از سوی سازمان بهداشت جهانی (OIE) به‌ عنوان بیماری‌های اولویت‌دار اعلام شده است را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار داده و با موارد غیربهداشتی برخورد می‌کنند.

وی افزود: همچنین شرایط اختصاصی حمل‌ و نقل جهت این مراکز در نظر گرفته شده است که ماهی‌ها با خودروهای مناسب و بهداشتی به مراکز عرضه انتقال داده شوند که در صورت عدم‌ رعایت بهداشت، این موجود زنده نیز می‌تواند همانند سایر موجودات، بیماری‌زا شود که مهم‌ترین آنها بیماری‌های گوارشی و زخم‌های پوستی هستند.

استاد دانشگاه و دامپزشک اردبیل تاکید کرد: در همین ارتباط کودکان، افراد مسن و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، از سایرین حساس‌ترند.

عالی‌نسب تصریح کرد: از میان بیماری‌های مشترک بین آبزیان و انسان که ممکن است مخاطرات بهداشتی به همراه داشته باشد می‌توان به اریزپیلوئید، ویبریوز، سالمونلوز، میکوباکتریوم ماریوم، کلوستریدیوم بوتولینوم، یرسینیوز اشاره کرد.

وی ادامه داد: ماهی قرمز که نام علمی آن کاراسیوس اوراتوس است و از خانواده کپور ماهیان بوده، خاستگاه اولیه آن کشور چین است که با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان بالاخص ایران معرفی شده است تا آنجایی که هر‌ ساله میلیون‌ها قطعه ماهی قرمز بر سر سفره‌های هفت‌‌سین ما ایرانیان می‌آیند.

عالی‌نسب در رابطه با شرایط نگهداری ماهی قرمز تصریح کرد: ماهی قرمز به عواملی نظیر هوا، دما، آب و غذا به مقدار مناسب نیاز دارد تا هم خود سالم بماند و هم احتمالا سلامتی ما را به مخاطره نیندازد.

وی ادامه داد: ماهی قرمز در دمای بالای 25 درجه سانتیگراد آسیب‌پذیر بوده و تغییرات ناگهانی دما باعث مرگ آنها می‌شود مناسب‌ترین دما برای این ماهی بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد است.

عالی‌نسب خاطرنشان کرد: ماهی‌ها به اکسیژن موجود در هوا احتیاج مبرم دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد ظرف نگهداری ماهی می‌شود بنابراین هر چه سطح مقطع بالای تنگ بزرگ‌تر باشد، اکسیژن بیشتری به ماهی می‌رسد.

رئیس دامپزشکی سرعین بیان کرد: استفاده از آب شهری برای ماهی قرمز مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند فقط جهت خارج شدن کلر، قبل از عوض کردن آب ظرف حاوی ماهی، بگذارید که آب به‌مدت حداقل 24 ساعت در ظرف مجزا بماند که با این عمل هم کلر موجود در آب از بین رفته و هم آب دمای محیط را پیدا می‌کندو بهتر است هر هفته یک یا دو نوبت و فقط نیمی از آب ظرف ماهی تعویض شود.

وی افزود: اگر در شبانه روز یک یا دو نوبت غذا به ماهی بدهیم، نیاز آن بر طرف می‌شود و غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات در این میان مناسب هستند و حدالامکان از غذاهای آماده آن‌هم به اندازه‌ای که در آب باقی نماند بهتر است استفاده شود.

عالی‌نسب ماهی را در فرهنگ باستانی ایرانیان نماد «زندگی» دانست که هر ساله با فرا رسیدن عید نوروز، تعداد زیادی ماهی قرمز همچون پیام آوران زندگی، طبیعت، زیبایی و به عنوان نماینده‌ای از دنیای حیوانات به خانه‌های بسیاری از ما راه می‌یابند و با رعایت مسائل بهداشتی می‌توان به راحتی مراقبت‌های لازم را انجام داد.